Ceritera Ibu & Anak: 6 KHASIAT MADU YANG PERLU ANDA TAHU | FOREVER BEE HONEY PILIHAN TEPAT

28 Jun 2015

6 KHASIAT MADU YANG PERLU ANDA TAHU | FOREVER BEE HONEY PILIHAN TEPAT

Lagi kisah pasal madu. Tapi ini madu yang baik untuk kesihatan tau. Sebab dalam produk Forever Living, ada berapa produk yang berasaskan madu. Ini kerana sepanjang sejarah manusia, madu telah diiktiraf sebagai makanan semula jadi premium untuk nilai pemakanan itu sendiri. Madu adalah makanan lebah.BAGAIMANA LEBAH MENGHASILKAN MADU?

Lebah membuat madu dengan menghidap atau menyedut cecair madu dari bunga-bunga yang mekar. Lebah-lebah ini akan hinggap dari satu bunga ke bunga yang lain dan menyimpan madu ini untuk jangka masa tertentu supaya boleh bercampur dengan enzim mereka. Kemudian, lebah-lebah ini akan menyimpan madu dalam sarang mereka.

Madu yang terdapat dalam Forever Bee Honey berbeza kerana ia terhasil dari lebah-lebah yang dipelihara di ladang Forever ini sendiri. Ladangnya pulak terletak jauh di kawasan gurun yang bebas dari sebarang pencemaran dan mempunyai ribuan bunga-bunga liar yang mempunyai pelbagai khasiat.

Madu lebah sangat kaya dengan nutrisi dan mineral termasuk 78% gula yang terdiri daripada fruktosa, glukosa dan sukrosa, vitamin, enzim, protein, asid amino, dan lain-lain seperti kalsium dan fosforus.

FOREVER BEE HONEY

Forever Bee Honey adalah 100% semulajadi tanpa sebarang perasa dan pewarna TIRUAN. Ia merupakan pemanis berkhasiat yang mengandungi kira-kira 70 kalori dengan setiap sudu besar. Madu juga kaya dengan karbohirat dan mudah untuk dihadam. Forever Bee Honey adalah sumber tenaga yang cepat dan berkhasiat pada bila-bila masa sahaja!!KELEBIHAN MADU FOREVER BEE HONEY
  • Membekalkan tenaga kepada hati dan otak  - Tenaga yang cukup sangat penting untuk fungsi hati sebagai sistem penghadaman glukosa yang sangat ideal sepanjang kita tidur dan sebelum tidur dan selepas senaman. Madu mempunyai khasiat yang terbaik untuk melancarkan fungsi hati ini kerana kira-kira 1 :1 nisbah fruktosa : glukosa boleh didapati dalam madu lebah.
  • Mencegah batuk yang berpanjangan atau asma - Madu telah digunakan untuk untuk merawat Upper Repository Infections (URI) iaitu penyakit yang berkaitan dengan pernafasan. Ia juga melegakan sakit tekak mudah. Madu mempunyai tetulang berakar-sel dan kesan antimikrob, yang membantu menyembuhkan luka dengan cepat. 
  • Meningkatkan penyerapan dan mengurangkan masalah gastrik - Sifat-sifat antibakteria dalam madu lebah sangat berkesan dalam melawan mikroorganisma dalam badan. Penggunaan madu juga membantu meneutralkan ubat-ubatan dan merawat masalah gastrik.
  • Merawat luka akibat kencing manis - Madu juga sangat berkesan dalam memulihkan luka terutama kepada pengidap kencing manis. Kandungan vitamin dan mineral yang terdapat dalam madu lebah membantu memulihkan luka dalam masa yang singkat.
  • Mengekalkan tenaga  dan kecergasan - Kajian juga menunjukkan bahawa pengambilan madu selepas bersenam membantu meningkatkan kecergasan dan memulihkan otot.
  • Sentiasa kekal sihat dan kuat - Madu memainkan peranan penting dalam membunuh radikal bebas yang tidak selamat dari tubuh manusia. Radikal bebas akan masuk dalam sistem pencernaan dan ini boleh menyebabkan pelbagai penyakit. Ia juga membantu mencegah penyakit kanser.
Jika ingin dihuraikan, madu sebenarnya mempunyai 1001 khasiat yang telah diakui sejak dahulu lagi. Namun di pasaran sekarang madu telah dicampur dgn gula dan ini akan mengurangkan khasiat yang terkandung dalam madu itu sendiri.

Madu Forever Bee Honey terdiri dari madu gred AA dan ia boleh dimakan oleh penyakit kencing manis. Boleh klik DI SINI melihat produk forever living yang lain yang berasaskan madu.

Untuk sebarang pertanyaan, boleh hubungi Nana di 019-3088178No comments:

Post a Comment

Rakan Bloggers

Ceritera Ibu & Anak© . Designed by MaiGraphicDesign