Ceritera Ibu & Anak: Q & A

Q & A

PERSOALAN YANG SERING TIMBUL MENGENAI ALOE VERA GEL.


S: Berapa kuantiti Aloe Vera Gel yang disyorkan sehari

J: Aloe Vera Gel merupakan minuman berasaskan tumbuhan semula jadi, anda boleh mengambil seberapa banyak yang anda ingin. Pada mulanya, sesetengah orang akan minum sebanyak 60ml- 100ml dua kali sehari .

S: Bolehkah Aloe Vera Gel dicampurkan dengan jus buah-buahan yang lain? 

J: campurankan Aloe Vera Gel bersama madu atau jus buah-buahan yang lain seperti oren, epal atau kranberi mengikut kegemaran selera anda. la tidak akan menjejaskan kerberkesanan produk ini.

S: Apakah waktu terbaik untuk meminum Aloe Vera Gel? 

J: 30 minit sebelum makan. Awal pagi-bagi membantu mengawal atur pelbagai jenis bakteria yang mendiami usus kita. Waktu malam sebelum tidur.

S: Bilakah saya akan dapat merasai manfaat Aloe Vera Gel? 

J: ianya berbeza mengikut diet dan metabolisme badan seseorang individu. Sesetengah orang akan merasa manfaatnya dalam masa beberapa hari sampai beberapa minggu. Manfaat sepenuhnya akan dirasai dalam 3-4 bulan. 

S: Cara penyimpanan Aloe Vera Gel? 

J: Simpan di tempat yang dingin dan pastikan bekas ditutup rapat Goncang sebelum digunakan . Simpan dalam peti ais, minum sejuk2 sedap!! 

S: Siapakah yang tidak boleh mengambil Aloe Vera Gel? 

J: Aloe Vera Gel sesuai diambil oleh semua orang . Wanita yang hamil juga boleh mengambil Aloe vera gel.

S: Bolehkah kanak-kanak mengambil minuman Alee Vera Gel?

J: Ya, kanak kanak di bawah umur 12 tahun boleh mengambil separuh daripada jumah yang disyorkan untuk dewasa iaitu 30ml-50ml dua kali sehari. 

S: Adakah Aloe Vera Gel membawa sebarang kesan sampingan? 

J: Selain sedikit kesan laksatif yang menandakan bahawa proses penyahtoksin dan pembersihan sistem dalaman tubuh sedang berfungsi dengan sempurna, tiada sebarang kesan sampingan lain yang diketahui. Proses penyembuhan ini merupakan proses di mana toksin dikumpulkan, ditolak dan disingkirkan daripada tubuh. Ianya boleh berlaku pada bila-bila masa sahaja tetapi lazimnya ia mengamba masa dua minggu setelah Aloe Vera Gel mula diambil. 

S: Bolehkah ia diminum oleh mereka yang sedang mengambil ubat -ubatan doktor? 

J: Aloe vera gel merupakan suplemen makanan dan boleh diminum oleh mereka yang sedang mengambil ubat- ubatan doktor. Adalah dinasihatkan bahawa masa Aloe Vera Gel diasingkan 2 jam sebelum ubatan doktor supaya dapat menikmati manfaat Aloe Vera Gel sepenuhnya.

No comments:

Post a Comment

Rakan Bloggers

Ceritera Ibu & Anak© . Designed by MaiGraphicDesign