Ceritera Ibu & Anak: KAWAL TEKANAN DARAH DENGAN ALOE VERA BERRY NECTAR

4 Jun 2015

KAWAL TEKANAN DARAH DENGAN ALOE VERA BERRY NECTAR

Assalamualaikum dan salam sayang..

Ada antara kita mungkin menghadapi masalah penghadaman sehingga memaksa kita untuk makan ubat hospital untuk melawaskan pembuangan. Tapi, dengan pengenalan jus Aloe Berry Nectar, masalah itu dapat diatasi jika diamalkan secara konsisten.

Aloe Berry Nectar ini kaya dengan vitamin, mineral, enzim dan asid amino yang mampu merawat jangkitan kuman dan sistem penghadaman. Malah membantu mencantikkan kulit dari dalam. Perahan epal

Selain itu, perahan epal dan seratnya pulak membantu mengekalkan kesihatan dan menurunkan kadar kolestrol, menyeimbangkan tekanan darah, menghalang dan merawat kanser usus.

Kandungan vitamin C, B6, K, potasium, magnesium dan mangan dalam buah epal itu sendiri adalah sangat tinggi yang amat penting untuk kesihatan dalaman kita. 

Fitonutrien dalam epal ini membantu pengaliran darah dan mengawal kandungan gula dalam darah. Kandungan falvonoid dalam epal yang tinggi membantu melambatkan enzim menukarkan karbohidrat kompleks kepada gula. Jadi, pesakit darah tinggi dan kencing manis boleh juga amalkan aloe berry nectar ini. 

Buah Kranberi

Buah kranberi kaya dengan Vitamin C, E, K B5 dan B6. Kandungan proantosianidin iaitu sejenis anti oksida yang terdapat dalam buah kranberi membantu mengekalkan kesihatan jantung dan mengelakkan kanser serta mengekalkan keanjalan kulit

Ia juga membantu menyahkan toksin dalam badan dan mengekalkan kesihatan sistem saluran kencing yang menghalang bakteria daripada melekat pada saluran kencing tersebut.  

KAJIAN menunjukkan bahawa buah kranberi membantu menghalang pembentukan batu dalam buah pinggang dan memulihkan kesan serangan strok.

Berminat untuk mencuba aloe berry nectar, jangan malu-malu untuk hubungi Nana di 019-3088178.

No comments:

Post a Comment

Rakan Bloggers

Ceritera Ibu & Anak© . Designed by MaiGraphicDesign