Ceritera Ibu & Anak: TIPS MUDAH KAWAL KOLESTROL DALAM DARAH

21 Jun 2015

TIPS MUDAH KAWAL KOLESTROL DALAM DARAH

KOLESTROL

Sebut jer kolestrol kita pasti terbayangkan pelbagai penyakit yang berpunca dari kandungan kolestrol yang tinggi dala badan kita. Kolestrol tinggi dalam salur darah boleh dihidapi oleh sesiapa sahaja tidak kita peringkat umur. 

Cara pengambilan pemakanan kita seharian menjadi punca utama kandungan kolestrol terus tinggi dalam salur darah. Penyakit yang cukup sinonim dengan kolestrol ini adalah sakit jantung, darah tinggi, strok dan penyakit-penyakit lain.


Low Density Lipoprotein (LDL) adalah kandungan kolestrol atau lemak jahat dalam badan yang perlu kita kurangkan. Kandungan LDL yang tinggi akan menghalang High Density Lipoprotein (HDL) bertindak dalam badan kita. HDL adalah kandungan kolestrol baik yang melindungi salur darah kita.

PERSOALANNYA, sanggupkah kita membiarkan kandungan kolestrol jahat ini terus menebal dalam salur darah kita?

Di sini Nana kongsikan tips mudah untuk kawal kolestrol dalam darah kita. Dengan pengambilan Artic-Sea dari forever living secara konsisten, kita boleh membunuh kandungan kolestrol jahat dalam salur darah kita.


Artic-Sea dihasilkan dari minyak ikan semulajadi yang kaya dengan asid lemak penting iaitu omega 3 dan omega 9 yang digabungkan dengan minyak zaitun. Formulasi unik yang dipatenkan ini tidak dapat ditiru oleh mana-mana produk lain menjadikan ia produk terbaik untuk mengawal kolestrol dalam darah.

Kandungan Omega 3 dan omega 9 dalam artic-sea ini bertindak mencairkan kolestrol jahat atau LDL dalam saluran darah dan seterusnya membantu melancarkan peredaran darah serta mengekalkan kandungan HDL.  Selain itu, ia juga menyokong kesihatan otak dan jantung kita. 

Buah zaitun pulak mengandungi asid lemak tidak tepu yang juga mampu mengawal pembentukan kolestrol. Buah zaitun jugak kaya dengan garam mineral lain seperti kalsium, beta karotena dan bersifat anti oksidan.

Antara kelebihan minyak zaitun adalah merawat sakit gastrik, mencegah penyakit jantung, mencantikkan kulit, mencegah radang dan darah beku, mengurangkan risiko kanser payu dara dan banyak lagi.

Gabungan mantap ini jelas menunjukkan bahawa ini adalah pilihan terbaik untuk kita mengekalkan kesihatan badan. Jadi, Artic-Sea sangat sesuai diamalkan oleh pesakit darah tinggi, mereka yang mempunyai masalah kolestrol dan berat badan berlebihan, strok, masalah kulit muka seperti jerawat atau wanita yang ada masalah senggugut.

TESTIMONI 
Hubungi Nana untuk sebarang pertanyaan atau ingin dapatkan stok anda di 019-3088178

HIDUP SIHAT TANPA KOLESTROL 

No comments:

Post a Comment

Rakan Bloggers

Ceritera Ibu & Anak© . Designed by MaiGraphicDesign